Stationsplein in Halle krijgt een kleurrijke en groene make-over

13 Juni 2024

Stationsplein in Halle krijgt een kleurrijke en groene make-over

Een gezellige rustplek in de buurt van het station

Het stationsplein in Halle wordt binnenkort een nog aantrekkelijkere plek dankzij een modulaire opstelling met verplaatsbare onderdelen. De stad creëert een gezellige rustplek in de buurt van het station, terwijl het plein ook beschikbaar blijft voor evenementen zoals de Carnavalsfoor en Halle Schaatst.

Een dynamische centrale ruimte

Als centrale ontmoetingsplaats trekt het stationsplein dagelijks veel bezoekers. Het plein, dat ook het tunneldak over de treinsporen vormt, biedt nu al zitbanken en een fontein die gezinnen met kinderen aantrekt. Het plein heeft een enorm potentieel voor diverse activiteiten, maar het heeft ook beperkingen, zoals de onmogelijkheid om bomen te planten vanwege de onderliggende treintunnel.

Een innovatieve opstelling

Om het plein functioneler en aantrekkelijker te maken, kiest de stad voor een alternatieve opstelling met verplaatsbare onderdelen. Dit ontwerp combineert architectuur en kunst, en omvat kleurrijke lijnen en een ontmoetingspunt met groen. Een deel van de installatie is al geplaatst, en de constructie met zitbanken volgt binnenkort. Het ontwerp is een samenwerking van Gwentibold, Karlien Deconinck, Vroomm collective, en buro Kiss, met realisatie door Sekuur maatwerk en Stek T. De Halse illustrator Sarah Wouters draagt bij met een geanimeerd stadsplan.

Een gezellig ruimtegevoel

Dit najaar worden verfwerken uitgevoerd, waarbij strepen een tapijt op het plein vormen voor een gezellig ruimtegevoel. Het eindresultaat is een multifunctionele, kleurrijke en groene ruimte waar zowel bewoners als bezoekers van Halle kunnen genieten.

Voor meer informatie en updates, bezoek de website van Stad Halle.