Halle start renovatie van Hannecartkapel om erfgoed te beschermen

08 Mei 2024

Halle start renovatie van Hannecartkapel om erfgoed te beschermen

Historische Hannecartkapel in Halle krijgt facelift

Halle is trots op de Weg-Om en zet zich in om deze rijke geschiedenis te behouden. In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant wordt gestart met instandhoudingswerken aan de kapellen langs de processiewegen. De eerste fase begint half mei met een grondige renovatie van de Hannecartkapel door de Monumentenploeg van 3W+.

Kostbaar erfgoed

De Hannecartkapel, gebouwd in 1938 door de toenmalige burgemeester Hannecart, is gewijd aan de Onze-Lieve-Vrouw van Halle en is de op één na grootste kapel van de Weg-Om. De stad heeft zich tot doel gesteld om dit kostbare erfgoed te behouden voor toekomstige generaties.

Renovatiewerken

De renovatie start met de buitenkant van de kapel, waarbij de dakbedekking en de spitsboograamomlijstingen in arkosesteen worden vervangen. Daarna volgen schilder- en herstelwerkzaamheden aan de gevelbepleisteringen van de ramen en deur. In een later stadium wordt ook het tongewelf aan de binnenkant hersteld en geschilderd. De werken worden nog dit jaar afgerond en de totale kostprijs bedraagt 68.236,59 euro (incl. 21% btw).

Met deze renovatie zet Halle een belangrijke stap in het behoud van haar religieus erfgoed en de rijke geschiedenis van de Weg-Om.

Voor meer informatie, bezoek de website van Stad Halle.