Groen Halle stelt twee nieuwe gezichten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor

25 Juni 2024

Groen Halle stelt twee nieuwe gezichten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor

Eva en Kenny versterken Groen Halle.

Groen Halle kondigt de komst aan van twee nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Eva Lauwers en Kenny Demuylder willen zich inzetten voor een duurzame en inclusieve toekomst voor Halle. Eerder maakte Groen Halle het lijsttrekkersduo Marijke Ceunen en Bram Vandenbroecke bekend.

Eva Lauwers, van opleiding bioloog, heeft al enige politieke ervaring. Ze was namelijk van 2012 tot 2018 gemeenteraadslid voor Ecolo-Groen in Sint-Gillis (Brussel). Daarnaast heeft ze meer dan tien jaar als leerkracht gewerkt op het atheneum van Halle. Eva was ook schoolleider op dezelfde school. Momenteel is ze betrokken bij de lerarenopleiding aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Als moeder van twee voetballende zonen begrijpt ze hoe belangrijk een gezonde leefomgeving is voor kinderen. Eva is een fervent jogger en een gepassioneerde lezer. Haar belangrijkste thema’s zijn klimaat en onderwijs. 

Eva Lauwers: "Als moeder en Hallenaar zie ik elke dag hoe belangrijk een gezonde leefomgeving is voor onze kinderen. Onze stad moet hier dan ook verder op inzetten. Het klimaat wacht niet op ons en de noodzaak voor actie is dringender dan ooit. Daarnaast is Halle een echte scholenstad, met meer dan 12.000 leerlingen. Zij moeten op een veilige en duurzame manier naar school kunnen gaan.”

Een tweede nieuwkomer is Kenny Demuylder. Hij werkt momenteel als commercieel medewerker bij Bpost en heeft een passie voor sport. Hij beoefent fitness en speelt basketbal. Naast zijn werk bij Bpost helpt hij mee bij Spectakulo vzw en draagt hij zijn steentje bij aan een propere buurt als ‘mooimaker’. Kenny is veganist en zet zich in voor dierenwelzijn. Hij pleit ook voor betaalbaar wonen en aandacht voor het mentaal welzijn van elke Hallenaar.

"Als jonge Hallenaar wil ik me inzetten voor een stad die er voor iedereen is en waar iedereen op gelijke wijze behandeld wordt. Ik vind het ook belangrijk dat onze stad investeert in voorzieningen die de mentale gezondheid van onze inwoners verbeteren en tevens rekening houdt met het welzijn van dieren”, stelt Kenny Demuylder.