Groen Halle trekt met een lijsttrekkersduo naar de Halse kiezer

25 Januari 2024

Groen Halle trekt met een lijsttrekkersduo naar de Halse kiezer

Marijke Ceunen en Bram Vandenbroecke zullen de groene kar trekken 

Groen Halle presenteert met trots het lijsttrekkersduo voor de lokale verkiezingen op 13 oktober 2024: Marijke Ceunen en Bram Vandenbroecke. Als huidige schepenen hebben zij bewezen toegewijd te zijn aan een duurzaam en sociaal Halle. Met bevoegdheden als klimaat, mobiliteit, openbaar groen en ruimtelijke ordening maakte Groen het verschil en drukten de schepenen een duidelijke groene stempel op het beleid. Het werk is echter nog niet af.

Op donderdag 25 januari genoten de leden van Groen van een avond vol gesprekken met jonge, ervaren en nieuwe kandidaten die de kieslijst van de Halse Groenen zullen aanvullen. Aan het einde van de avond werd tevens het lijsttrekkersduo gekozen waarmee Groen naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 trekt. Onze huidige schepenen Marijke Ceunen (eerste plaats) en Bram Vandenbroecke (tweede plaats) zullen als volwaardig lijsttrekkersduo de verkiezingscampagne trekken. 

"Na het sterke verkiezingsresultaat in 2018 hebben we de afgelopen jaren echt een groene stempel gedrukt op het beleid. Zo hebben we onder andere werk gemaakt van een landschapspark dat Lembeek en Buizingen met elkaar verbindt en op sociaal vlak hebben we de meest kwetsbare Hallenaren ondersteund", vertelt Marijke Ceunen. "Ook hebben we de omslag gemaakt naar duurzame mobiliteit, met onder meer de uitbreiding van de fietszone, het veiliger maken van schoolomgevingen en een aanzienlijke toename van het aanbod aan deelmobiliteit en elektrische laadpalen. De basis is gelegd; hierop willen we de komende jaren voortbouwen," vult Bram Vandenbroecke aan. 

Voor Groen Halle is de focus voor 2024 duidelijk. "Wij gaan voor een klimaatstad, een solidaire en rechtvaardige stad waar het goed wonen en leven is voor iedereen, ook voor de toekomstige generaties”, besluit lokale voorzitter Kenny Demuylder. "Wij maken ons klaar om samen met onze kandidaten en vrijwilligers de verwezenlijkingen van onze schepenen en raadsleden in de verf te zetten en onze groene visie voor de toekomst duidelijk te maken. We zullen actief blijven opkomen voor alle Hallenaren en met dit sterk duo zullen we die ambitie ook kunnen waarmaken."