Halse trage wegen extra in de kijker dankzij nieuwe namen

28 Juni 2023

Halse trage wegen extra in de kijker dankzij nieuwe namen

Of een weg traag is, hangt dus uitsluitend af van de gebruikers. 

De trage wegen in Halle krijgen een nieuwe naam. We zetten daarmee de voetwegen extra in de kijker. In Buizingen wandel je zo binnenkort door de Delleputsteeg en het Lindegroenpad.

Halle telt veel voetwegjes die aangeduid worden met de letter A en een cijfer. Die verwijzen naar de Atlas der Buurtwegen van Halle, Lembeek en Buizingen. Naast die benamingen geven we die wegen vanaf nu ook een officieuze naam. Zo zetten we de trage wegen in onze stad extra in de schijnwerpers. Want het zijn interessante verbindingen voor wie te voet op weg is onze stad. Tegelijk voeren de voetwegen wandelaars langs hele mooie plekjes.

Nieuw bordjes

De werkgroep Trage Wegen Zuidwest-Brabant en de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring stelden een lijst op met nieuwe namen voor de voetwegen in Buizingen. Zo wandel je er binnenkort onder meer langs het Lindegroenpad, de Delleputsteeg, het Zennepad en Oud Eizingen. Later krijgen ook de andere trage wegen in Halle en Lembeek een nieuwe naam. De namen van de voetwegen worden met nieuwe bordjes aangeduid. Daarop zal ook nog altijd de officiële benaming staan. De gemeenteraad keurde de nieuwe namen van de voetwegen in Buizingen alvast goed.