Halle kiest voor schuilhuisjes met groendaken aan bushaltes

03 Augustus 2023

Halle kiest voor schuilhuisjes met groendaken aan bushaltes

De keuze voor schuilhuisjes met groendaken aan bushaltes is niet alleen een esthetische verbetering van onze stedelijke ruimte, maar ook een krachtig statement over onze toewijding aan duurzaamheid en milieubewustzijn. 

De stad plaatst 21 nieuwe schuilhuisjes aan de bushaltes van De Lijn. De bushokjes hebben groendaken en dat is goed voor de biodiversiteit in de buurt.

Halle kiest voor uniformiteit in het straatbeeld. Aan 21 opstapplaatsen voor de bus komen schuilhuisjes met groendaken. Zo creëren we extra biodiversiteit in de stad. De groendaken vragen weinig onderhoud. Elk schuilhuisje kan verlicht worden en is uitgerust met een zonnepaneel. Deze duurzame bushokjes sluiten we niet meer aan op het elektriciteitsnet.

Halle werkt samen met de firma Epsilon en De Lijn voor de plaatsing. De prijs voor de nieuwe schuilhuisjes bedraagt in totaal 203.064 euro. Halle ontvangt 152.298 euro subsidies van de Vlaamse Overheid.

Tijdelijke haltepalen De Lijn

Tijdens de plaatsing van de schuilhuisjes blijven alle bussen van De Lijn rijden. We voorzien tijdelijke haltepalen in de buurt van de haltes om de hinder voor reizigers te beperken. Je vindt alle informatie over jouw reistraject terug op: www.delijn.be

Dit is de planning:

  • Halle station (perrons Vandepeereboomstraat): de oude schuilhuisjes worden tussen woensdag 16 en vrijdag 18/8 weggehaald. Tussen maandag 21 en vrijdag 25/8 worden de nieuwe schuilhuisjes geplaatst. De tijdelijke haltepalen vind je in de buurt van het station.
  • Halle Don Bosco (Lenniksesteenweg): verwijdering op 21/8 en plaatsing nieuwe schuilhuisjes op 24 en 25/8.
  • Halle Groeningestraat (Ninoofsesteenweg): verwijdering op 21/8 en plaatsing nieuwe schuilhuisjes op 24 en 25/8.
  • Halle Côte d’Or (Brusselsesteenweg) – aan beide kanten van de steenweg: verwijdering op 24/8 en plaatsing nieuwe schuilhuisjes op 28 en 29/8.
  • Buizingen Gemeenteplein – aan beide kanten van het plein: verwijdering op 24/8 en plaatsing nieuwe schuilhuisjes op 28 en 29/8.
  • Halle Victor Demesmaekerstraat (Ninoofsesteenweg): plaatsing nieuwe schuilhuisjes op 24 en 25/8.
  • Halle Treimeleer (Nijvelsesteenweg) – aan beide kanten van de steenweg: verwijdering op 28/8 en plaatsing nieuwe schuilhuisjes op 30 en 31/8.
  • Halle Vlasmarkt (Nijvelsesteenweg): verwijdering op 28/8 en plaatsing nieuwe schuilhuisjes op 30 en 31/8.
  • Lembeek Puesstraat (Edingensesteenweg): verwijdering op 28/8 en plaatsing nieuwe schuilhuisjes op 30 en 31/8.