Halle geeft inwoners opnieuw fietspremie

27 Maart 2024

Halle geeft inwoners opnieuw fietspremie

Met de fietspremie wil Halle inwoners aanmoedigen om vaker de fiets te nemen.

Hallenaren die in mei een fiets kopen, hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid om een fietspremie aan te vragen. Deze premie bedraagt 10% van het aankoopbedrag, met een maximum van 100 euro voor gewone fietsen en een maximum van 200 euro voor elektrische fietsen. “Op deze manier willen we onze inwoners aanmoedigen om vaker te kiezen voor de fiets als vervoersmiddel”, zegt Bram Vandenbroecke (schepen van Mobiliteit).

De regeling is van toepassing op de aankoop van zowel nieuwe als tweedehands fietsen, bakfietsen, meerpersonenfietsen of speedpedelecs gedurende de maand mei. Aanvragen voor de premie kunnen ingediend worden tot eind juni 2024. Vorig jaar kregen 113 inwoners deze fietspremie.

Een nieuwe toevoeging dit jaar is dat ook bij aanschaf van een tweedehandsfiets bij een Halse fietshandelaar recht geeft op de premie, waarmee de lokale economie wordt gesteund en de duurzame mobiliteitsvisie van de stad wordt versterkt.

Deze maatregel laat zien dat er acties worden ondernomen om duurzame mobiliteit te bevorderen en de lokale gemeenschap te helpen, met speciale aandacht voor het STOP-principe. Dit principe, dat staat voor Stappen, Trappen, Openbaar vervoer en Personenwagens, legt de nadruk op het bevorderen van milieuvriendelijke vervoerswijzen. Door het stimuleren van fietsgebruik wordt niet alleen de luchtkwaliteit verbeterd en wordt gezonde beweging aangemoedigd, maar draagt het ook bij aan een groenere en duurzamere omgeving.

Geïnteresseerde inwoners kunnen de volledige voorwaarden en details vinden op www.halle.be/fietspremie