Extra deelwagen van Cambio in Halle

20 Juli 2023

Extra deelwagen van Cambio in Halle

Jouw auto waar je wil, wanneer je wil 

Voortaan vind je ook een deelwagen van Cambio in de stationsbuurt van Halle ter hoogte van de bushaltes. Daarmee wordt het autodelen in onze stad verder uitgebreid.

Duurzame mobiliteit

In het kader van het Klimaatplan en het Lokaal Energie- en Klimaatpact stelde Halle samen met Beersel en Sint-Pieters-Leeuw eerder het actieplan ‘Gedeelde mobiliteit’ op. Bedoeling is om tegen 2030 per 1000 inwoners 2 deelwagens beschikbaar te stellen voor een (koolstofvrij) deelsysteem. Bij autodelen maken meerdere huishoudens om beurt gebruik van één (of meerdere) wagen(s). Zo bespaar je jaarlijks heel wat (onderhouds)kosten en zorgen.

Uitbreiding deelwagens

Op dit moment bieden al 4 initiatieven autodelen aan in Halle met een totaal van 11 deelwagens: Dégage (7 wagens), Partago (1 wagen), Gorgon Car Sharing (2 wagens) en Cambio (1 wagen). Gezien het succes van de deelwagen met staanplaats in de Molenborre investeert aanbieder Cambio nu in een tweede deelwagen in de stationsbuurt. Onze stad voorziet daarvoor een vaste parkeerplek met duidelijke markering in de parkeerstrook langs de bushaltes, tegenover de huisnummers 60-62 in de Vandenpeereboomstraat.

Meer info:

Via deze 4 initiatieven kan je kiezen voor autodelen in onze stad.

  • Cambio: een flexibele formule waarbij auto’s klaarstaan, op een vaste staanplaats of in een bepaalde zone, voor iedereen die lid is. Je betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en hoeft je verder niks aan te trekken van onderhoud of administratie.
  • Dégage: het grootste particuliere, kostendelende autodeelsysteem van ons land dat vandaag meer dan 350 auto’s en 4000 leden telt. De uitleners en ontleners van wagens streven samen naar meer bewust autogebruik en duurzame mobiliteit.
  • Partago: een lokale organisatie die op een zeer laagdrempelige manier elektrische wagens ter beschikking stelt voor iedereen die af en toe een auto nodig heeft. Partago biedt hiervoor verschillende bundels en abonnementen aan.
  • Gorgon Car Sharing: een lokale garagehouder voorziet wagens die je makkelijk kan reserveren via een app. Bovendien draag je jouw steentje bij aan een gezonde omgeving, want alle deelwagens zijn elektrisch.